CG: Direktor odlučio da ugasi preduzeće posle 50 godina rada

Nakon 50 godina rada Kombinat aluminijuma Podgorica se gasi. To je saopštio izvršni direktor Uniproma Veselin Pejović.

“Nakon 50 godina rada, a osam godina otkad upravlja Uniprom, moram saopštiti da se i Kombint aluminijuma zatvara”, poručio je Pejković na konferenciji za medije, prenela je Pobjeda.

On je kazao da će gašenje planski početi 15.decembra.

“Ja sam sa svim pregovorima završio i nemam više razloga da sa bilo kim nastavim pregovore”, kazao je on, dodajući da je gašenje Kombinata samo njegova odluka, te da će samo on snositi posledice.

Dodao je da će biti otpušteno preko 500 radnika.

“Uvek smo probleme nosili sami kako ne bi opterećivali javnost. Svi ste upoznati sa ponudom Elektroprivrede Crne Gore za kupovinu struje. Dobru volju da prevaziđemo haos su pokazali kada su cenu struje podigli na 127 evra po megavat času plus PDV”, kazao je Pejović i dodao „nikad nisu, niti će, sticati profit preko leđa građana“.

Na pitanje koja mu je cena struja prihvatljiva. Pejović je kazao da poseduju ugovor kao uredni platiša struje, te da im trebalo da im se produži po istim uslovima.

“Jedina smo firma u Crnoj Gori gde su ovu cenu struje odredili prema nama. A nije trafika. Mi smo EPCG-u uputili dopis, Vladi i ministarstvima u junu. Po tom dopisu niko se nije oglasio do nazad 15 dana”, istakao je Pejović i naglasio da je ovo njegova odluka i stav,kao i da nijednom radniku neće biti uskraćena prava.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde