CBCG osnovala FinTech Hub

Centralna banka Crne Gore je osnovala CBCG FinTech Hub – Regulatorni inovacijski centar, kao mesto na kome će FinTech sektor i poslovne banke moći da predstave svoje inovacije i traže stav i tumačenje Centralne banke Crne Gore o pitanjima koja su u njenoj nadležnosti, a vezana su za inovacije iz oblasti finansijskog poslovanja i platnih usluga.

“CBCG FinTech Hub je inicijativa pokrenuta s ciljem pružanja neobavezujuće i neformalne podrške poslovnim subjektima koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu iz područja fintech-a. Ujedno, to je komunikativno – informativna platforma putem koje će Centralna banka odgovarati na upite, odnosno pružati informacije, razmenjivati mišljenja i davati pojašnjenja u područjima FinTech-a iz domena svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

CBCG FinTech Hub je, kako se dodaje, namenjen svim poslovnim subjektima koji razvijaju ili su već razvili tehnološku inovaciju u pružanju bankarskih ili platnih usluga, “bez obzira na to imaju li prethodno odobrenje CBCG za pružanje određene vrste usluga”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde