CBCG odobrila spajanje NLB-a i Komercijalne banke

Centralna Banka Crne Gore odobrila je NLB Banci AD Podgorica pripajanje Komercijalne banke AD Podgorica, čime su se stekli uslovi za poslednju fazu spajanja dva privredna društva.

Centralna banka je 2. septembra prema Zakonu o bankama izdala odobrenje za pripajanje Komercijalne banke AD Podgorica, NLB Banci.

Uzimajući u obzir u pokazatelje poslovanja NLB Banke, te njene fiпansijske i poslovne aktivnosti, kao i sve dostavljeneinformacije uz zahtev za davanje odobrenja za pripajanje, ispuпjeni su zakonom propisani uslovi za davanje odobrenja za ргiрајапје Кomercijalne banke NLB Banci, navodi se u Odluci Centralne Banke.

Planirani datum pravnog pripajanja KB, NLB-u je 12. novembar 2021. godine, a klijentima je poslata ponuda za otvaranje transakcionih računa, odnosno obaveštenja o promenama brojeva transakcionih računa, izmenama funkcionalnosti i mogućnostima korišćenja proizvoda i usluga ugovorenih u Komercijalnoj banci AD Podgorica, a koje stupaju na snagu danom pripajanja NLB Banci AD Podgorica.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde