Campari za skoro pola milijarde kupuje destileriju iz Kentakija

Italijanski proizvođač žestokih pića Campari objavio je da je dogovorio kupovinu početnih 70 odsto udela u Wilderness Trail Distillery iz Kentakija za 420 miliona dolara.

Sjedinjene Američke Države najveće su Campari-jevo tržište i važne su za potencijalno širenje kompanije, izjavio je prošle nedelje za Reuters izvršni direktor Bob Kunze-Koncevic, dodavši da želi da razvija poslovanje u segmentu alkoholnim pićima koja moraju duže da odleže u buradima, prenosi Seebiz.

„Dodavanjem brzorastućeg super premium branda Wilderness Trail dodatno proširujemo i podižemo kategoriju kvaliteta u ponudi burbona, pripremajući ga za poziciju drugog važnog oslonca Campari grupe, nakon portfelja aperitiva“, rekao je.

Campari već kontroliše firmu Wild Turkey, a akvizicija većinskog udela u Wilderness Trail Distillery omogućuje mu značajno proširenje proizvodnih kapaciteta i zalihe koje će ležati u buradima i poslužiti kao osnova za rast poslovanja s vrhunskim burbonima u budućnosti.

Vrednost američke destilerije procenjena je ugovorom na 600 miliona dolara, što znači da će biti druga najveća akvizicija za italijansku grupu, nakon kupovine Grand Marniera 2016. godine.

Prema ugovoru, Campari ima opciju za kupovinu i preostalih 30 odsto udela.

Campari planira da finansira akviziciju kombinacijom gotovine i kredita.

Destilerija Wilderness Trail pokrenuta je 2012., a u ovoj godini očekuje 39-odstotni skok prihoda, na 57 miliona dolara i temeljnu dobit od 37 miliona dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde