Brojevi koji bi svakog trebalo da zabrinu

Ako brojevi ne lažu, a na statistiku se rado oslonite i pažljivo je saslušate, onda će vam od velike koristi biti rezultati prošlogodišnjeg Gloat istraživanja.

Gloat je ugledna kompanija koja svoju osnovnu delatnost opisuje kao ’Talent Marketplace’ sa glavnom misijom da svaki zaposleni dobije mogućnost da razvija svoju karijeru razvijajući lične kapacitete. Tako bar pišu o sebi što i njihovi klijenti potvrđuju.

Ovo će vam istraživanje vrlo jasno predstaviti realnu sliku vaših zaposlenih. Tačnije, biće vam jasnije o čemu razmišljaju, kakvi su im planovi i da li ćete moći na njih da računate naredne ili narednih godina.

’Timska kriza’

Čime god da se bavite, treba vam tim na koji možete da računate. Poslednjih godina u toku je trend ’velikih otkaza’, napuštanja i odustajanja, osipanja timova. Dodatno je ovakvo stanje u poslovnom svetu, razumljivo, podstaknuto i Covid vanrednom situacijom.

Može se reći da je ’timska kriza’ na sceni i da je na poslodavcima da se suoče sa velikim izazovom: zadržati ljude, a pre svega one koji su važna karika u poslovnom lancu.

Brojevi govore

Dakle, Gloat rezultati istraživanja su ukratko ovakvi.

48,1% – Zaposlenih upravo sada traže drugi posao ili će početi sa potragom u narednih 90 dana.

65,8% – Zaposlenih koji traže posao van kompanije u kojoj su trenutno zaposleni imaju primarne poslovne zahteve: bolje uslove, bolje okruženje, više mogućnosti.

63,4% – Zaposlenih bi želeli da ih oni koji o tome odlučuju planiraju za druge i drugačije pozicije u firmi u kojoj rade.

54% – Zaposlenih misli i oseća da njihovi poslodavci ne mare mnogo za njihova interesovanja i aspiracije i ne uzimaju ih u obzir koliko bi trebalo.

61,7% – Zaposlenih veruju da je veoma važno njihov se njihov rad podudara sa njihovim vrednostima i interesovanjima.

29,3% – Zaposlenih su rekli da firma u kojoj rade nije jasna po pitanju njihovog razvitka i napretka.

43,3% – Zaposlenih je izjavilo da su preumorni i iscrpljeni.

73,9% – Zaposlenih koji su profesionalci u svojoj oblasti osećaju da su van kompanije u kojoj trenutno rade veće i bolje mogućnosti i uslovi za rad.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde