Britanija zabranila rad jednoj od najvećih kripto berzi na svetu

Britanski finansijski regulator (FCA) zabranilo je rad popularnoj platformi za trgovanje kriptovaluta Binance.

Binance je jedna od najvećih kripto berzi na svetu, omogućava investitorima da onlajn kupuju i trguju kriptovalutama. Binance Markets Limited (BML) kako zvanično glasi ime kompanije, u sastavu je Binance Group čije je sedište na Kajmanskim ostrvima. 

Trgovanje kriptovalutama nije direktno regulisano u Velikoj Britaniji, a za druge srodne aktivnosti, poput prodaje finansijskih derivata, potrebno je odobrenje.

Saopštenje FCA sadrži i upozorenje o volatilnosti kripto tržišta.

Pazite se oglasa na internetu i na društvenim mrežama koji obećavaju visoke povrate na ulaganja u kripto imovinu ili proizvode povezane sa kripto imovinom“, poručuje FCA.

Iz Binance-a su za BBC rekli da FCA nema „direktan uticaj“ na usluge koje kompanija pruža sa svoje veb stranice Binance.com.

„BML je zasebno pravno lice i ne nudi nikakve proizvode ili usluge putem veb stranice Binance.com“, rekao je portparol Binance-a i dodao da kompanija veoma ozbiljno shvata sve regulative.

Ovo nije prvi put da je Binance pod lupom regulatora na globalnom nivou. U SAD njihova kompanija Binance Holdings je pod istragom zbog pranja novca i izbegavanjem poreza, prošle nedelje su objavili da se povlače iz Ontarija u Kanadi, a nedavno su još jednom upozoreni od Japana da posluju i rade u ovoj zemlji iako za to nemaju dozvolu. 

Bez obzira na sve Binance je ipak ostao jedna od najvećih kripto berzi na svetu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde