Brend Adria Airways prodat za 33.000 evra

Brend slovenačkog avio-prevoznika Adria Airways u stečaju prodat je nepoznatom ponuđaču iz inostranstva za nešto više od 33.000 evra neto, izjavio je stečajni upravnik Janez Pustatičnik za slovenačku novinsku agenciju STA.

Tražena cena u trećem pokušaju prodaje ovog brenda bila je utvrđena na 10.000 evra.

Podsetio je da je na prvi poziv za dostavljanje obavezujuće ponude, kada je tražena cena postavljena na 100.000 evra, samo jedan ponuđač uplatio depozit, ali nije uspeo da preda ponudu, te da u drugom pozivu, kada je cena prepolovljena na 50.000 evra, nije bilo iskazanog interesovanja investitora.

Brend Adria Airways obuhvata nekoliko registrovanih žigova, logotipa i onlajn domene adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk i adriaairways.me.

Adria Airways je u stečaju od oktobra 2019. Najvrednija do sada prodata imovina je njen sertifikat avio-operatera (AOC), koju je za 45.000 evra na aukciji kupila kompanija Air Adriatic, u vlasništvu slovenačkog preduzetnika Izeta Rastodera. Od tada, Rastoder nije preduzeo druge korake za oživljavanje ovog avio-operatera.

Agencija STA podseća da je u međuvremenu, školu letenja Adria Airwaysa preuzeo jedan institut na čijem je čelu bivši predsednik Ustavnog suda Peter Jambrek, koji je u projekat ušao s kineskim partnerom.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde