Branko Milanović specijalni gost Kopaonik biznis foruma

Na 29. Kopaonik biznis forumu koji će se održati od 6. do 9. marta 2022. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku, specijalni gost biće Branko Milanović, jedan od vodećih savremenih srpskih ekonomista. 

Kako je najavljeno, Milanović će predstaviti pregled globalne ekonomske nejednakosti, a pored njega govoriće i Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, kao i Karlos Alvarez-Pereira, član Rimskog kluba, koji će govoriti o  Svetu posle COVID-19.

Milanović je doktorirao 1987. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i skoro dve decenije radio kao vodeći ekonomista u istraživačkom departmanu Svetske banke u Vašingtonu. Milanović se u svom radu prevashodno bavi nejednakošću dohotka, kako u pojedinačnim zemljama, tako i na globalnom nivou, uključujući i preindustrijska društva.

Objavljuje članke u mnogim časopisima, između ostalih i u The Economic Journal, Review of Economics and Statistics, Journal of Economic Literature, Journal of Development Economics i Journal of Political Philosophy. Časopis The Globalist je njegovu knjigu „Bogataši i siromasi“ (2011) izabrao za Knjigu godine 2011. Njegova knjiga „Globalna nejednakost“ (2016) dobila je nagradu Bruno Krajski za najbolju političku knjigu u 2016. godini, a 2018. godine i nagradu Hans Mathefer za najbolju knjigu u oblasti ekonomije, i prevedena je na šesnaest jezika.

Centralna tema ovogodišnje foruma biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, a programom je predviđena 31 panel diskusija na aktuelna pitanja iz oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, društvene odgovornosti, održivosti i digitalizacije. 

Registracija učesnika počinje od 10. januara 2022. godine preko veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde