Bonitet upitnik: Boško Tomašević

  • Boško Tomašević je generalni direktor za Jugoistočnu Evropu u kompaniji CBRE.
  • Poseduje 18 godina iskustva u poslovanju sa nekretninama, od čega dve godine u Njujorku, i više od 15 godina u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, gde je vodio neke od najvažnijih transakcija na tržištu u protekloj deceniji.
  • Boško Tomašević je diplomirao ekonomiju na Oberlin koledžu u Ohaju, SAD. Aktivni je član Kraljevskog instituta ovlašćenih procenitelja (RICS) i Srpske asocijacije menadžera.

Kako ste zaradili prvi novac?

Prvi novac sam zaradio tokom studija u Americi. Letnje mesece sam provodio radeći, uglavnom poslove vezane za sportske aktivnosti – radio sam kao košarkaški trener za decu, držao individualne treninge u teretani…

Ko je osoba od koje ste najviše naučili?

Od svojih roditelja, pre svega. Uticaj porodice tokom formativnih godina deteta je nezamenljiv, to je okruženje u kom stičete sve osobine neophodne za dalji životni put.

Koja je vaša najveća životna promena?

Imao sam ih tri u životu – svaki put kada sam postao otac.

Šta je za vas novac?

Produkt koji nastaje iz ljubavi prema poslu kojim se bavite. Možda zvuči kao ona fraza „radite posao koji volite i nikada nećete raditi dana u životu“, ali je jako bitno da se profesionalno posvetite nečemu što vas ispunjava. Jedino na taj način se u potpunosti možete posvetiti poslu i dati mu višu svrhu, a novac je tada samo usputni rezultat rada.

Koji je vaš najveći poslovni propust?

Možda će zvučati neskromno, ali nisam imao većih propusta tokom svoje karijere. Moguće je da me prati i sreća, a možda je to i rezultat posvećenosti. Ipak, iz svake situacije, bilo da je ona povoljna ili ne, trudim se da sagledam pouke za ubuduće.

Koga pitate za savet kada donosite važnu odluku?

Zavisi od toga šta je u pitanju, ali u principu su to uvek najbliži saradnici i porodica.

Koje su danas po vašem mišljenju najcenjenije vrline?

Skromnost, posvećenost i ambicija, hrabrost da napravite odvažniji korak koji će vas odvesti ka cilju.

Ko je za vas ‘čovek od boniteta’?

Svako ko je postigao uspeh kako u poslovnom, tako i privatnom životu. Tačnije, svako ko je pronašao formulu za balans između ova dva sveta.

Kako će izgledati svet 2050. godine?

Verujem, i nadam se, da će nam digitalizacija različitih procesa omogućiti da budemo efikasniji i da svrsishodnije trošimo svoje vreme.

Iskreno se nadam i da će Evropa istrajati i ostvariti svoju viziju karbon neutralne budućnosti do 2050, ali i da će ostatak sveta ispratiti ovaj pravac. Mi u CBRE-u smo duboko posvećeni tome da damo svoj doprinos boljem svetu i odgovorimo na mnoge izazove koje postavlja planeta koja se zagreva. Kao kompanija obavezali smo se da ćemo do 2040. godine dostići nultu emisiju ugljenika, što obuhvata emisije iz sopstvenih operacija i nepokretnosti kojima upravljamo, kao i indirektne emisije iz lanca snabdevanja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde