Biznis u najavi? Jusein Bolt patentira svoj zaštitni znak

I dalje aktuelni svetski rekord na 100 i 200 metara u atletici Jusein Bolt, podneo je zahtev u SAD za zaštitni znak u njegovoj prepoznatljivoj pozi za proslavu pobede.

Bolt, sada u ‘penziji’, i dalje je globalna atletska ikona, a u pozi koja je njegov zaštitni znak, osvajao je brojne zlatne medalje i postavljao svetske rekorde.

Prema američkom Zavodu za patente i žigove, Bolt je podneo prijavu 17. avgusta, a kako se u njoj navodi: „Prikazuje siluetu čoveka u prepoznatljivoj pozi, sa jednom rukom savijenom i usmerenom ka glavi, a drugom podignutom i usmerenom nagore“.

Dokumentacija pokazuje da Bolt ovaj zaštitni znak namerava da koristi za odeću, nakit i obuću, kao i restorane i sportske barove.

„S obzirom da se Bolt sada povukao iz sporta, logično je da želi da proširi svoju poslovnu imperiju“, rekao je Džoš Gerben, advokat za žigove iz Vašingtona, za BBC.

„Silueta njegove pobedničke poze prepoznata je širom sveta. Ova registracija žiga bi mu omogućila da sam ponudi stavke navedene u prijavi ili da licencira pravo korišćenja žiga trećim licima“, rekao je Gerben.

Osmostruki osvajač zlatne olimpijske medalje povukao se iz atletike na Svetskom prvenstvu 2017. u Londonu.

Na pitanje da li bi razmislio o povratku trkama, on je odgovorio: „Video sam previše ljudi da se povlače i vraćaju samo da bi pogoršali situaciju ili da bi se osramotili. Ja neću biti jedan od tih ljudi.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde