Bilo je pitanje dana: Borba Netflixa i MGM-a ko će prvi snimiti film o GameStopu

Netflix pregovara o snimanju filma o tome kako su korisnici Reddita povećali cenu deonica GameStopa i tako bacili u gubitke neke velike hedge fondove.

Kako pišu svetski mediji, pretpostavlja će da će glavnu ulogu u filmu imati Noah Sentineo a da će scenario pisati Oskarom nagrađivani scenarista Mark Boul. 

Film će istražiti moć koju su društvene mreže dale okupljenim pojedincima da izazovu finansijsku i političku elitu, rekli su izvori. Uz GameStop sagu, rekli su da će film istraživati kako su društveni mediji korišteni za širenje neosnovanih tvrdnji o prevarama birača tokom predsedničkih izbora 2020. godine, što je na kraju kulminiralo pristalicama bivšeg predsednika Donalda Trampa da uđu u američki Kapitol.

Netflix nije jedina kompanija koja preduzima brze korake kako bi GameStop sagu iznela na veliki ekran. Suparnički filmski studio MGM otkupio je prava na knjigu Bena Mezrika „Asocijalna mreža“, čiji rad uključuje inspiraciju za hit film iz 2010. o osnivanju Facebooka „Društvena mreža“.

Podsetimo, mali trgovci sa Reddita, počeli su licitirati na Wall Streetu kako bi primorali trgovce koji se bave takozvanim „short selling“ akcija da zatvore svoje pozicije uz velike gubitke, što je deonice GameStopa vinulo do vrtoglavog maksimuma od 483 dolara sa početnog nivoa od 18 dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde