Bijonse napisala himnu svetskog trenda „Velike ostavke“

U proteklih 12 meseci, rekordan broj Amerikanaca dao je otkaz na svom poslu. Razlozi su različiti: izgaranja zbog pandemije, želja za boljom platom ili bolje beneficije ili potreba da se brinu o deci ili starim rođacima tokom pandemije.

Proces nazvan „Great Resignation“ (Velika ostavka), koji se širi svetom, predstavlja razliku između slobodnih radnih mesta i onih koji traže posao. Kako sada stvari stoje, trenutno postoje skoro dva otvorena radna mesta za svakog nezaposlenog radnika. Ovu situaciju predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel nazvao je „nezdravom“.

Sada „Velika ostavka“ ima i himnu. Početkom nedelje izašao je novi singl pevačice Bijonse pod nazivom „Break My Soul“, a kako tumače mediji u SAD, ona tom pesmom moli slušaoce da se „oslobode“ rada ’od devet do pet’.

„Sada sam se samo zaljubila / I upravo sam dala otkaz / naćiću novu stvar / …. rade na mojim živcima / Zato ne mogu da spavam noću.“, peva Bijonse.

Posebno se u medijima ističu stihovi „Oslobodi svoj bes / Oslobodi svoj um / Oslobodi se svog posla / Oslobodi plimu / Oslobodi stres / Oslobodi svoju ljubav / Zaboravi ostalo“, koja peva Big Freedia, na kraju pesme.  

Na društvenim mrežama „Break My Soul“ je odmah nazvana „himnom Velike ostavke“.

Trending na Twitteru bilo je „slanje imejla o otkazu jer mi je Bijonse tako rekla“, a pesma je momentalno skočila na prvo mesto na iTunes-u.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde