BiH ima kriptovalutu koja je od juče na evropskoj berzi

Bosanskohercegovačka kriptovluta RuXCrypto (RXC) izlistana je na berzi licenciranoj od strane EU regulatora – Whitebit i njom se od juče tamo trguje.

Reč je o kriptovaluti koja se “rudari” od 25. septembra prošle godine, a izlazak na ovu evropsku berzu veliki je uspeh i poduhvat, ocenuje portal Biznisinfo.ba.

Sve to zahvaljujući entuzijastima predvođenim Nedžadom Smajićem i portalu specijalizovanom za blockchain tehnologije Crypto.ba.

„Dugo se bavim kriptovalutama, nekih 10 godina. Dugo vremena proveo sam na svetskim berzama i forumima gde sam mogao puno učiti o tehnologiji o kojoj ne možete svugde učiti. Na Bitcointalk forumu, jednom od najpoznatijih foruma, bio sam vrlo aktivan i imao vrlo kvalitetan račun jer sam puno doprineo toj zajednici“, rekao je ranije za navedeni portal Nedžad Smajić Rux, osnivač zajednice Crypto.ba.           

Naime, u vreme pandemije koronavirusa koja je prošle godine zahvatila ceo svet i naglasila važnost kriptovaluta i prelazak na nove tehnologije Crypto.ba lansirao je pomenutu kriptovalutu, nastalu kao komjuniti (community) kriptovalutu i kao način promocije kriptovaluta naročito među mladima.

Kako je prethodno najavljeno, RuXCrypto će biti dostupan i na BCX berzi u Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde