Bezos ipak izgubio bitku za prava na prenos indijskog kriketa

Disney, Viacom18 i Times Internet osvojili su petogodišnja medijska prava za kriket turnir indijske Premijer lige (IPL), saopštio je Odbor za kontrolu kriketa u Indiji. Time su pobedili rivale kao što su, Sony, ali i Amazon, miliijardera Džefa Bezosa koga je magazin The Economist predstavio kao velikog konkurenta.

Viacom18, venture fond između kompanije ’Reliance’ Mukeša Ambanija i ’Paramount’-a — osvojio je prava za striming za region indijskog potkontinenta sa ponudom od 3 milijarde dolara. Viacom18 će takođe prenositi utakmice u Australiji, Južnoj Africi i Velikoj Britaniji. Times Internet, koji upravlja popularnom aplikacijom za striming MKS Player i Willow TV, osvojio je prava za strimovanje utakmica u SAD i regionu MENA, saopštio je odbor.

Disney je kupio prava za televizijsko emitovanje za indijski potkontinent za sumu od 3 milijarde dolara. Ukupno, aukcija za medijska prava donela je 6,2 milijarde dolara, što je skoro tri puta više od 2,1 milijarde dolara koje je Star India u vlasništvu kompanije Disney platila za prava u proteklih pet godina.

Šta je IPL?

Kada je IPL počeo 2008. godine, duhovito naglašava The Economist, iPhone je bio star samo godinu dana, a prenosi su i dalje bio sporadični. Sada, sa sve više Indijaca koji gledaju sadržaj na mreži, uključujući i onaj na pametnim telefonima, očekuje se da će digitalna prava doneti veliku premiju.

IPL je višenedeljni turnir u kriketu koji se obično održava u aprilu i maju svake godine. Privlačeći više od pola milijarde gledalaca, godišnji IPL turnir prati dominantni engleski fudbal i Nacionalnu fudbalsku ligu u globalnoj popularnosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde