„Bez mene, Tesla bi umrla“

Ilon Mask, izvršni direktor Tesle, rekao je da „mrzi“ vođenje ove kompanije za električne automobile, ali kaže da bi ona „umrla bez njega“.

Ovo je Mask izjavio na saslušanju na sudu gde se utvrđuje sukob interesa. Naime, Tesla je 2016.godine kupila kompaniju SolarCity koja je u to vreme bila u vlasništvu njegova dva rođaka, Lindona i Pitera Rajva. Suđenje koje je počelo u ponedeljak označava vrhunac sedam tužbi akcionara, objedinjenih u jednu, u kojima se tvrdi da su direktori Tesle prekršili svoje dužnosti priklonivši se željama Maska i pristavši da kupe SolarCity.

Ali Mask je na saslušanju rekao još par interesantnih stvari.

Na pitanje o svojoj ulozi izvršnog direktora, Mask je rekao: „Mrzim to i mnogo bih radije trošio vreme na dizajn i inženjering, što je ono što suštinski volim da radim. Ne želim da budem šef nijedne kompanije.

Kao što stoji na početku teksta, Mask smatra da kada ne bi bio izvršni direktor kompanije, „iskreno, Tesla bi umrla“, a na ovom suđenju se upravo on  optužuje za dominaciju u raspravama odbora, gurajući Teslu da plati više za SolarCity i obmanjujući akcionare u vezi sa pogoršanjem finansijske situacije kompanije.

Na pominjanje advokata na njegove istupe poput proglašavanja samog sebe „Tehno Kraljem Tesle“ on je rekao da to odražava njegov smisao za humor.

Mislim da sam duhovit,“ rekao je Mask i dodao: „Ako se zabavljamo, ljudi će pisati priče o nama, a kompanija može uštedeti na oglašavanju.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde