„Beograd na vodi“ objavio poslovne rezultate

Kompanija Beograd na vodi saopštila je da će njeni prihodi u 2021. godini iznositi više od 140 miliona evra, a očekivana dobit 25 miliona evra.

Ta kompanija, čiji je većinski vlasnik Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a manjinski Vlada Srbije, gradi stambeno-poslovni kompleks na desnoj obali Save u centru Beograda, a oglasila se povodom informacija da je u 2020. godini imala gubitak od 327 miliona dinara.

Osnovni prihod kompanije Beograd na vodi, kako je saopšteno dolazi od prodaje nekretnina. Nedavno je prodat 3.000. stan, a trenutno je u toku izgradnja devet zgrada sa više od 2.000 stambenih jedinica.

Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati“, ističe se u kompanijskom saopštenju i navodi da su prihodi u 2020. godini, kada je zavšen objekat sa 110 stanova, bili manji za 170 miliona evra nego u 2018. i 2019. godini kada su zavšena tri objekta sa više 878 stanova.

U 2021. godini kompanija Beograd na vodi završava tri objekta sa više od 600 stanova.

Kako je saopšteno, projekti Kula Beograd i Galerija biće dominantni izvori prihoda od 2022. godine nadalje, a prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu ukupna poslovna imovina sve tri kompanije – Beograd na vodi, BW Kula i BW Galerija, iznosi više 700 miliona evra i u 2020. godini uvećana je za skoro 200 miliona evra.

„Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta. Poslovni plan društva je pre svega razvojni, te se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta“, navodi se u saopštenju kompanije Beograd na vodi.

Istaknuto je da je Beograd na vodi najveće gradilište u regionu, na kome trenutno radi više od 2.300 radnika.

„Reč je o projektu koji je potpuno promenio jedan veliki deo grada Beograda, koji je pozicionirao srpsku prestonicu na mapu prestižnih evropskih lokacija i pokrenuo građevinsku industriju, a kroz koji je za samo prvih sedam meseci u ovoj godini izvođačima i projektantima plaćeno preko 100 miliona evra“, navedeno je u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde