BAT ipak ostaje u Hrvatskoj

Predstavnici sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duvanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) su nakon sastanka sa gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom izrazili zadovoljstvo time što je priča oko budućnosti Tvornice duhana Rovinj (TDR) „završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj“.

Predstavnici sindikata pohvalili su saradnju i podršku gradonačelnika u pregovorima s BAT-om s ciljem ostanka fabrike u Istri i očuvanja radnih mesta nakon što je tokom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje, navodi se u saopštenju grada Rovinja koje prenose hrvatski mediji..

British American Tobacco je preuzeo Tvornicu duhana Rovinj od Adris grupe u septembru 2015. godine. Prema kupoprodajnom ugovoru, BAT je, uz TDR, preuzeo i firme u sastavu Adrisove duvanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udeo u Tisku. Transakcija je iznosila 505 miliona evra a ugovorom se BAT obavezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od preuzimanja.

Prošle godine mediji su pisali da BAT razmatra odlazak iz Hrvatske zbog pogoršanih uslova poslovanja. U decembru prošle godine premijer Andrej Plenković kazao je da pregovori između Vlade i predstavnika BAT-a idu u dobrom smeru te će učiniti sve da BAT nastavi proizvodnju u Istri.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde