Banke pozivaju građane da povuku svoje tužbe do kraja godine

Banke pozivaju građane koji su ih tužili za troškove obrade kredita i plaćanje premije osiguranja kod NKOS da povuku svoje tužbe do 31. decembra ove godine. U slučaju da to ne učine, kako proizilazi iz saopštenja Udruženja banaka Srbije, banke se neće odreći prava da od dužnika naplate svoje troškove sudskog spora.

Udruženje banaka Srbije saopštilo je da banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17. septembra 2021. godine, po osnovima na koje se odnose stavovi Vrhovnog kasacionog suda usvojeni na sednici od 16. septembra ove godine, da se odreknu podnetih tužbenih zahteva najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

„U tim slučajevima banka će se odreći prava na naplatu svojih troškova od njih i predložiće sudu, ili će se saglasiti sa već iznetim predlogom, da u pogledu troškova spora dosudi da svaka strana snosi svoje troškove“, navodi se u saopštenju Udruženja banaka Srbije.

Udruženje je reagovalo, kako se navodi u saopštenju, povodom „različitih informacija u javnosti o postupanju banaka u primeni dopune pravnih stavova o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, koje je donelo Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda, na svojoj sednici od 16. septembra 2021. godine“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde