Bafet i dalje veruje u korporativnu Ameriku – kupio akcije HP Inc za 4 mlrd dolara

Multinacionalna kompanija Berkshire Hathaway kojom upravlja američki milijarder Voren Bafet otkupila je deo akcija kompanije za proizvodnju računara i štampača HP Inc u vrednosti 4,2 milijarde dolara.

Kupovina 121 miliona akcija HP bila je treća investicija kompanije Berkshire Hathaway u poslednjih mesec dana koja je vredela više milijardi dolara. Pre toga Berkshire Hathaway otkupila je akcije osiguravajućeg društva Alleghany za 11,6 milijardi dolara, kao i akcije energetske kompanije Occidental Petroleum za 7,5 milijardi dolara, prenosi Financial Times.

Berkshire Hathaway stekao je oko 11 odsto vlasništva u HP, čije su akcije ojačale za oko 15 odsto nakon vesti o prodaji akcija. Iako je HP za jedno od prestižnih imena u tehnološkom sektoru, o njemu se malo govorilo u protekloj deceniji. Od 2009. akcije HP porasle su za manje od 50 odsto, dok su druge tehnološke kompanije stekle višestruku vrednost na berzi, prenosi CNBC.

Dodavanje akcija HP u portfelj Berkshire Hathaway sugeriše da Bafet i dalje veruje u korporativnu Ameriku i američku ekonomiju, čak i dok rat u Ukrajini uvećava mogućnost usporavanja ekonomskog rasta i visoke inflacije, piše Biznis.rs.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde