Avio-kompanija zamolila više rukovodioce da tri meseca rade sa prtljagom na aerodromima

Australijska avio-kompanija Qantas zamolila je svoje više rukovodioce da tri meseca rade sa prtljagom na aerodromima.

Razlog ovog poziva je “akutni nedostatak radne snage”, a šef operacija kompanije traži najmanje 100 volontera za rad na aerodromima u Sidneju i Melburnu.

Zadaci uključuju utovar i istovar torbi, kao i vožnju vozila za premeštanje prtljaga po aerodromima.

„Visoki nivoi zimskog gripa i porast novih slučajeva Covida, zajedno sa stalnim zategnutim tržištem rada, čine ovo izazovom u našoj industriji“, rekao je glavni operativni direktor Qantas-a Kolin Hjuz u mejlu koji je kompanija dostavila BBC-iju.

Od menadžera i rukovodilaca je zatraženo da rade na poslovima rukovanja prtljagom tri ili pet dana u nedelji, u smenama od četiri ili šest sati dnevno po smeni.

Problem sa prtljagom na aerodromima nije samo u Australiji. Evropske avio-kompanije se više od pola godine bore sa nedostatkom radne snage, a sedamnaest najvećih američkih avio-kompanija je samo u maju izgubilo ili sa zakašnjenjem dostavilo više od 230.000 kofera.

O ovome je nedavno pisao i RTS kada je sličan problem u pitanju na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Od nadležnih na beogradskom aerodromu niko nije hteo da govori za RTS. U pisanom saopštenju su naveli da je uzrok problema s koferima to što mnogo ljudi prvi put putuju nakon dve godine, pa se avio-kompanije suočavaju sa povećanim obimom saobraćaja. Manjak radne snage ne pominju, niti to da se pre pandemije ovo nije dešavalo.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde