Autor „Trainspottinga“: Uspeh dolazi samo u jednom obliku. Iz njega ništa ne možete da naučite

Irvin Velš je škotski pisac, dramaturg i režiser nekoliko kratkih filmova, ali ono po čemu je najpoznatiji u svetu, ali i na ovim prostorima je roman “Trainspotting” po kome je 1993. godine snimljen kultni film. 

On je za The Talks dao svoju definiciju neuspeha i koliko je on važan za život i posao. Na pitanje zašto je neuspeh česti motiv i njegovih knjiga, Velš kaže da je “neuspeh samo zanimljiviji”. 

Uspeh dolazi samo u jednom obliku. Iz njega ništa ne možete da naučite. Neuspeh dolazi na različite načine i uči vas različitim stvarima. Možda je to samo škotski način razmišljanja, ali čak i kad sam postizao ogromne uspehe, uvek sam nalazio i delić neuspeha. Ono što predstavlja život je u stvari – neuspeh. Ono što je ultimativni ili krajnji neuspeh je to što starimo i umiremo”, kaže Velš.

On dodaje da je to možda morbidno, ali da nam to govori o ljudskom stanju. 

“Za mene, kada posmatrate bedu i izopačenost, na neki de facto način stavljate u fokus i lepotu života.”

Velš kaže da u mnogim stvarima nije uspeo – “nisam uspeo da postanem muzičar, nisam uspeo da se umetnički izrazim na bilo koji drugi način”.

“Zato sam rekao da ću napisati roman i dao sam sebi 18 meseci da to uradim. Rekao sam sebi: „Nije me briga kako će to završiti, ali ću ga završiti.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde