Austrijska kompanija preuzela srpskog proizvođača stočne hrane

Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu. Nakon odobrenja nadležnog antimonopolskog tela, zatvaranje je obavljeno 31. januara 2022. godine.

RWA Raiffeisen Ware Austria AG je austrijska berzanska korporacija sa sedištem u Korneuburgu kod Beča. To je veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga u Austriji. Istovremeno, to je investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i odabranim susednim istočnoevropskim zemljama. Kroz strateški savez sa BayWa AG, RWA je deo međunarodne grupe za trgovinu i usluge. Aktivan je u pet poslovnih oblasti poljoprivrede, energetike, kuće i bašte, građevinskih materijala i tehnologije. RWA trenutno zapošljava 2.300 radnika. U 2021. ostvarila je promet od 2,7 milijarde evra, navodi se u saopštenju.

Optimalan dodatak portfoliju

Grupa RWA je duboko ukorenjena u austrijskoj poljoprivredi. Sa Garant Tiernahrung i Agromedom, odlično je pozicionirana u segmentu stočne hrane i aditiva za stočnu hranu na austrijskom i međunarodnom tržištu. Sa tri proizvodne lokacije u Ašahu (Gornja Austrija), Pehlarnu (Donja Austrija) i Gracu (Štajerska), Garant je važan tržišni igrač u oblasti krmne mešavine za sve životinjske vrste uključujući ribu. Agromed je dobro zastupljen na svetskom tržištu sa dodacima ishrani za životinje. Ubuduće, međunarodno etablirana kompanija za proizvodnju hrane za životinje Patent Co., sa sedištem u Mišićevu, radiće sinergijski sa Garantom i Agromedom u smislu daljih inovacija i potencijala rasta, kao i mogućeg proširenja proizvodnje i portfolija.

„Preuzimanjem Patent Co., RWA čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane. Buduća saradnja će tako podići dalje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj“, kaže generalni direktor RWA Rajnhard Volf.

„Zahvaljujući izuzetnom menadžmentu koji predvodi promene, više od 250 posvećenih članova tima, i uz podršku naših partnera Abris, stekli smo vodeću poziciju na lokalnim tržištima kao i prisustvo u 53 zemlje širom sveta. Sada, postajući deo RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, nastavljajući da gradimo poslovanje, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja“, reči su Radivoja Perovića, izvršnog direktora kompanije Patent Co.

O Patent Co.

Patent Co. je međunarodno etablirana kompanija  u oblasti stočne hrane sa sedištem u Mišićevu, koja prodaje potpune smeše, superkoncentrate i premikse u regionu Balkana. Sa aditivima za hranu, uspešno zastupljeni i na tržištu Evrope, Azije, Severne, Centralne i Latinske Amerike. Patent Co. zapošljava oko 280 radnika i ostvarila je promet od 64,8 miliona evra u 2020.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde