Atlantic Grupa testira robote za rad u skladištima

Atlantic Grupa i Gideon Brothers pokrenuli su projekt razvoja inteligentne modularne platforme za upravljanje procesima u logistici, uključujući i posebno rešenje za integraciju autonomnih mobilnih robota u sistem za upravljanje skladištem (WMS). Centralni deo ovog istraživačko-razvojnog projekta su napredni roboti Gideon Brothersa koji će biti direktno povezani s WMS sistemom Atlantic Grupe u logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici te će poslužiti kao poligon za razvoj i testiranje novog proizvoda, piše Poslovni dnevnik.

Gideon Brothers će u sklopu projekta raditi na razvoju takozvanog „swarm“ načina korišćenja robota, kod kojeg roboti dolaze do korisnika u određenim zonama skladišta sledeći naloge generisane direktno iz WMS sistema, a jedan od ključnih ciljeva projekta je povećati efikasnost i protočnost logističkih operacija kako bi se ublažio rizik nedostatka radne snage, posebno u razdobljima visoke potražnje.

Osječko-zagrebačka firma Gideon Brothers jedan je od pionira u području autonomne navigacije za mobilne robote. Tehnologija Gideon Brothersa se temelji na naprednoj 3D vizualnoj percepciji, nalik ljudskoj, zahvaljujući kojoj roboti mogu prepoznati različite objekte i razumeti šta ih okružuje, te se tako lakše prilagođavaju svojoj okolini i uočavaju prepreke za siguran rad u bliskom kontaktu s ljudima.

Roboti i vozila koje pogoni tehnologija Gideon Brothersa trenutno rade u skladištima i pogonima nekih od najvećih hrvatskih, evropskih i globalnih kompanija u proizvodnom, logističkom i maloprodajnom sektoru.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde