Apple TV + snima film o prevarantkinji iz Silicijumske doline

Apple TV +, kako prenose američki mediji, snima film zasnovanom na životu osnivačice kompanije Theranos Elizabet Holms, pod nazivom “Bad Blood” (Loša krv). Još se ne zna kada će početi i rad na filmu.

Lik Holmsove tumačiće Dženifer Lorens, dok će Adam Mekej napisati scenario i režirati. 

Film, na kome se radi od 2016, zasnovan je na romanu “Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicone Valley Start Up”, a pratiće uspon i pad kompanije i najmlađe milijarderke u to vreme.  Holmsova je kasnije optužena za prevaru u vezi startapa vezanog za industriju krvnih analiza. Optužbe su kasnije dovele do toga da se Holms povuče sa funkcije generalnog direktora 2018. i da je kompanija iste godine ušla u likvidaciju. Holms se još uvek suočava sa suđenjem za prevaru. Nakon optužbi za prevaru, Holmsovu je Forbes proglasio jednim od „19 najrazočaravajućih lidera“.

Priča o Theranos-u je napravljena u nekoliko filmskih i TV projekata. Hulu je 2019. dao zeleno svetlo za miniseriju sa Amandom Sejfrid u glavnoj ulozi. Pored toga, HBO je napravio dokumentarac o Theranos sagi koji je takođe premijerno prikazana 2019. godine. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde