AmCham u Srbiji dobio novog predsednika UO

Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR Srbija, novi je  predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), odlučeno je na Generalnoj skupštini ove organizacije.  

Izabrani su novi članovi Upravnog odbora koji će činiti prvi potpredsednik Ivan Miletić iz kompanije Philip Morris, drugi potpredsednik Ronald Seliger, direktor Hemofarma, kao i četiri člana Upravnog odbora Goran Vasić iz Telenora, Ksenija Karić iz preduzeća Schneider Electric, Marija Popović iz OTP banke i Milan Gospić iz Microsoft-a. Oni će biti na ovim mestima u naredne dve godine.

„AmCham će ostati dosledan u svojoj misiji da podrži američke i druge investitore u Srbiji, kao i u podršci vladi u reformama i kreiranju stabilnog, predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja. U sklopu te misije, svakako ćemo se uključiti i u jačanje regionalnih inicijativa, kao što je Inicijativa za otvoreni Balkan i nastojaćemo da budemo za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja“, poručio je novi predsednik UO AmCham-a i zahvalio se dosadašnjem predsedniku Zoranu Petroviću na izuzetnim rezultatima.  

O AmCham-u

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 99.000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale 14 milijardi evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde