Alphabet, Meta, Block…još jedna promena korporativnog imena

Nakon što je Google stao “pod kapu” kompanije Alphabet, Facebook isto uradio kada je u pitanju Meta, još jedna kompanija uskoro će učiniti isto.

Kompanija Square, koja se bavi finansijskim uslugama, promeniće svoje korporativno ime u Block. Kako je saopšteno to će se desiti 10.decembra. 

Suosnivač kompanije koja je nastala 2009.godine je Džek Dorsi, dojučerašnji prvi čovek Twitter-a. 

Iz kompanije Square kažu da novo ime „bolje obuhvata različite poslove“ od starog, koje je uglavnom povezivano samo sa uslugama za plaćanje. S druge strane, novo ime je u skladu sa kriptovalutama i blockchain tehnologijom, gde će biti fokus kompanije.

Square je kompanija sa sedištem u San Francisku, a od momenta kada je počeo da radi sa čitačima kartica, svom poslovanju dodao je još neka. Peer-to-peer aplikaciju za digitalno bankarstvo i kreditiranje malih preduzeća, dobio je bankarsku licencu i počeo da nudi kriptovalute i trgovanje deonicama. Pre nekoliko meseci kupili su ‘kupi sada plati kasnije’ kompaniju Afterpay, a ranije platformu za streaming muzike Tidal, koja je bila u vlasništvu muzičara Džej Zija.  

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde