Albanski biznismen otvara najveći tržni centar u S.Makedoniji

Tržni centar “East Gate Mall” u Skoplju, investicija albanske Balfin grupe, biće otvoren 29. oktobra, najavljeno je iz kompanije.

“East Gate Mall” prostire se na 5 nivoa, ima preko 57.000 kvadratnih metara prodajnog prostora i čak 2.000 parkirnih mesta, što ga čini najvećim trgovačkim odredištem u celoj Makedoniji ali i u tom delu regiona.

Procenjuje se da će godišnji promet u East Gate Centru biti 12 miliona posetilaca.

East Gate Mall ulaganje je Balfin grupe, najvećeg albanskog i regionalnog investicionog fonda, koji ulaže u razvoj nekretnina, maloprodaju, trgovinu i industrijski prostor, usluge, finansiranje kupaca, rudarsku industriju, turizam, energetiku, bankarstvo i poljoprivredu.

Na čelu kompanije je albanski preduzetnik Samir Mane (54), osnivač i predsednik. Danas je Balfin jedna od najznačajnijih i najuspešnijih investicionih grupa u regionu Zapadnog Balkana.

Portfelj ulaganja Grupe obuhvata aktivnosti razvoja nekretnina, maloprodaje, upravljanja/usluga komercijalnog i industrijskog prostora, rudarstva i topionice, bankarstva, turizma, finansiranja a procenjuje se da je deo Balfin Grupe više od 50 različitih..

Balfin Grupa prisutna je u Austriji, Albaniji, Kosovu, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Holandiji i Crnoj Gori (JUMBO prodavnice), zapošljavajući približno 6.000 ljudi.

Ukupna imovina Balfin Grupe u 2020. godini, prema finansijskim rezultatima, iznosi oko 1,35 milijardi evra,prenosi Investitor.me.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde