„Ako ste na ovom video pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena“

Izvršni direktor onlajn hipotekarnog zajmodavca Better.com Višal Garg na Zoom vebinaru objavio je da kompanija otpušta oko 9% svoje radne snage.

Tako je ovaj direktor “u jednom potezu” obavestio više od 900 zaposlenih o otkazu neposredno pre Božičnih praznika.

„Ako ste na ovom video pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena“, rekao je Garg u razgovoru, čiji je snimak pregledao CNN Business. „Vaš radni odnos ovde prestaje odmah, ” rekao je i dodao će o detaljima i otpremninama dobiti naknadni e-mail.

Garg je kao razlog otpuštanja naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja. Međutim, magazin Fortune piše i da je  Garg optužio zaposlene da „kradu“ od svojih kolega i kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

„Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim to više. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam“, rekao je Garg u razgovoru, koji je kako navode mediji ostao “kratak i bez emocija”.

Garg je ranije imao slične ispade. Forbes je svojevremeno objavio jedan e-mail koji je uputio zaposlenima.

„Vi ste PROKLETO SPORI. Vi ste gomila glupih DELFINA… PRESTANITE. PRESTANITE. PREKINITE ODMAH. SRAMOTITE ME“.

Sajt The Daily Beast u avgustu izvestio da je jedan od Gargovih „najodanijih vojnika“ dobio ogromne pogodnosti, kao što su milione dolara vredne akcije, ali da je kasnije ta osoba dobila “administrativno odsustvo” zbog maltretiranja ostalih zaposlenih.

Better.com koji podržava Softbank objavio je u maju da izlazi na berzu preko SPAC-a i prošle nedelje je dobio 750 miliona dolara u gotovini kao deo posla. Kompanija je spremna da u svom bilansu ima više od milijardu dolara.

Izvinjenje

Garg se kako prenosi Business Insider ipak izvinio zbog svog postupka. Putem mejla zaposlenima.

“Nisam uspeo da pokažem potrebnu količinu poštovanja i uvažavanja za pojedince koji su pogođeni i za njihov doprinos kompaniji. Odluka o otpuštanju je moja, ali sam u komunikaciji pogrešno izvršio. Na taj način sam vas obrukao.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde