Adidas na čelo kompanije dovodi šefa Pume?

Kompanija Adidas objavila je da je u pregovorima sa Bjornom Guldenom, odlazećim izvršnim direktorom Pume koji bi trebao da nasledi Kaspera Rorsteda na mestu izvršnog direktora kompanije.

Rorsted, koji je na čelu Adidasa od 2016. godine, neočekivano je najavio odlazak u avgustu. Planira da napusti Adidas negde tokom 2023. godine, nakon što zvanično bude imenovan naslednik.

Gulden, u međuvremenu, istovremeno završava svoj mandat u Pumi. Njegovo članstvo u upravnom odboru Pume ističe krajem 2022. godine, a Puma je objavila da će Arne Frojnd zauzeti njegovo mesto kao šef kompanije.

Adidas je potvrdio pregovore sa Guldenom kao potencijalnim naslednikom, ali je odbio da komentariše išta više od toga. Puma je odbila komentar, prenosi CNBC.

Adidas i Puma imaju korene u Nemačkoj u 20. veku. Osnovali su ih braća Adi i Rudi Dasler, koji su zajedno započeli posao 1919. godine. Posle Drugog svetskog rata postali su rivali i zasebno osnovali Adidas i Pumu.

Ko je Bjorn Gulden?

Gulden je već skoro 30 godina u industriji sportske opreme i obuće, gde je bio na različitim rukovodećim pozicijama. Bio je izvršni direktor danskog brenda nakita Pandora od početka 2012. Od 2000. do 2011. Norvežanin je bio generalni direktor najvećeg lanca maloprodaje obuće u Evropi, Deichmann, gde je takođe bio na čelu američkih filijala Rack Room Shoes i Off Broadway Shoes kao generalni direktor i predsednik. Pre 2000. godine, bio je na nekoliko rukovodećih pozicija u kompaniji za odeću na otvorenom Helli Hansen.

On je i bivši fudbalski profesionalac koji je između ostalih igrao i za klub nemačke Bundeslige Nirnberg studirao je poslovnu administraciju u Norveškoj i stekao MBA na Babson Graduate School of Business u Bostonu. Tečno govori norveški, engleski i nemački, navodi se u njegovoj biografiji na sajtu Pume.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde