6 decenija rada Tina Tarner prodala za 50 miliona dolara

Muzički biznis poslednjih godina, posebno u svetlu pandemije koronavirusa, postaje sve unosniji. Za autorska prava muzičara vodi se borba, a u nju se uključuju čak i investicioni fondovi. 

Među najskupljim kupovinama u prethodno vreme, može se navesti ona u slučaju kantautora Boba Dilana koji je prošle godine prodao ceo svoj katalog, koji obuhvata više od 600 pesama tokom 60 godina, kompaniji Universal Music Publishing Group. Vrednost kupovine se i dalje nagađa. A tu je i Nil Jang koji je 50% udela u svom katalogu pesama prodao investicionoj kompaniji Hipgnosis za procenjenih 150 miliona dolara.

Njima se sada pridružila i Tina Tarner. Ona je prodala prava na svoj šest decenija dug muzički katalog, koji uključuje i pesme kao što su „What’s Love Got To Do With It“ i „The Best“ – muzičkoj izdavačkoj kući BMG.

BMG nije otkrio vrednost transakcija, ali stručnjaci u industriji procenjuju da je posao vredan više od 50 miliona dolara, prenosi Music Business Worldwide.

„Muzičko putovanje Tine Tarner inspirisalo je stotine miliona ljudi širom sveta i nastavlja da doseže novu publiku. Čast nam je što preuzimamo posao upravljanja muzičkim i komercijalnim interesima Tine Tarner“, rekao je u saopštenju izvršni direktor BMG -a Hartvig ​​Masuč. 

Tarner, koja sada ima 81 godinu, bila je prva tamnoputa umetnica i prva žena iz umetnosti koja se našla na naslovnici časopisa Rolling Stone. Njeni solo radovi uključuju 10 studijskih albuma, dva albuma uživo, dva zvučna zapisa i pet kompilacija, koji su ukupno prodati u više od 100 miliona primeraka.

Krajem ovog meseca ona će po drugi put biti uvrštena u Kuću slavnih rokenrola.

„Kao i svaki umetnik, zaštita mog životnog dela, mog muzičkog nasleđa, nešto je lično“, rekla je Tarner u saopštenju. „Uverena sam da je sa BMG -om i Warner Music -om moj rad u profesionalnim i pouzdanim rukama“, dodala je ona.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde