4 srpske firme grade novu zgradu Instituta BioSens u Novom Sadu

Na tenderu za izgradnju nove zgrade Instituta BioSens u Novom Sadu posao su dobile četiri kompanije iz Srbije.

Firme Modulor doo iz Beograda, Gat doo iz Novog Sada, beogradski Koto doo i Elita-cop iz Zemuna dobile su posao izgradnje nove zgrade Instituta BioSens u Novom Sadu. Ove kompanije su odabrani kao najbolji ponuđači na tenderu koji su raspisale Delegacija EU u Srbiji i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, piše eKapija. 

U obaveštenju o zaključenom ugovoru navodi se da vrednost posla iznosi 7,79 miliona evra, bez PDV-a, kao i će izvođači radova verovatno zaključivati i ugovore sa podizvođačima.

Kako je ranije najavljivano, nova zgrada Instituta biće jedinstvena u zemlji, jer će zahvaljujući posebnim antivibracionim karakteristikama objekta omogućiti korišćenje najsavremenije naučne opreme neophodne za razvoj mikro i nano elektronike, senzora i drugih uređaja. Na ovaj način srpski poljoprivrednici na raspolaganju će imati moćno oruđe u svom radu a uz to i zdravije i veće prinose, budući da će nova zgrada olakšati posao naučnicima. 

Za ovaj projekat Srbija je od Evropske investicione banke dobila zajam u vrednosti od 11 miliona evra, a ugovorom o finansiranju predviđeno je da država uloži 3 miliona. Kako je rečeno 2017. godine, za izgradnju zgrade biće utrošeno oko 4,5 miliona evra, dok je za savremenu naučnu opremu planirano 9,5 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde